Sex, Lies and Online affaires!

In het programma Sex, Lies and Online Affaires bij TLC werd duidelijk gemaakt hoe gemakkelijk het is om een snelle date te krijgen. Je gaat online naar één van de datingsites, je maakt een virtueel profiel aan, je promoot jezelf en je krijgt meerdere reacties. Je hebt het voor het uitkiezen.
Als je via google zoekt op cybersex of op second love of op erotische datingsite krijg je heel veel informatie. Je krijgt zelfs informatie via datingsites vergelijkers. Kortom informatie en mogelijkheden te over en keuze genoeg.

blind dateHet is steeds makkelijker om een snelle date of leuke avontuurtjes te hebben.

Niet alleen mannen zijn op zoek naar een snelle date, ook steeds meer vrouwen zijn geïnteresseerd in een snelle date naast hun bestaande relatie. Het lijkt er op dat monogamie en huwelijk een achterhaald iets is. Alles moet maar kunnen. Ontevreden in je huidige relatie, nu dan neem je er toch een vriend of vriendin bij. Het is te mooi om waar te zijn.

 

Over de gevolgen van deze keuze wordt niet nagedacht.

Want er zitten gevolgen aan dit gedrag.
• De meeste mensen creëren een positiever, mooier virtueel beeld van zichzelf op de datingsites. Zij creëren een nieuwe persoonlijkheid.
• Door de social media en de smartphone ben je overal steeds bereikbaar. Je kunt tijdens een date op de hoogte blijven van jouw berichten op de datingsites. Met één veeg over het scherm skip je van de bericht naar bericht. Je bent je huidige date aan het vergelijken met een viruteel profiel.
• Wat jij doet, kan jouw date voor die avond ook doen. Ga jij naar het toilet of je date gaat naar het toilet, wat wordt er dan gedaan? Even alle berichten en foto’s bekeken? Een nieuwe afspraak gemaakt? Zijn jij en je date oprecht tijdens de date?
• Je wordt achterdochtiger en krijgt argwaan over het gedrag van je partner. Het gebeurt dat iemand een profiel van de partner tegenkomt op een datingsite.
• Er zijn fake profielen. Regelmatig blijkt dat een profiel is samengesteld, de naam van de ene persoon met de foto’s van een ander persoon.

Wij hebben gemerkt dat als je uit onvrede handelt je nooit de gewenste oplossing krijgt. Er is dan altijd de spreekwoordelijke adder onder het gras en de aap komt altijd uit de mouw.

Hoe zou jou relaties er uit zien als;

  • Jij je emoties herkent en kunt benoemen?
  • Jij werkelijk verbinding durft te maken met een ander?
  • Jij je behoeftes durft te benoemen?
  • Jij niet meer wegloopt voor problemen of conflicten?
  • Jij zonder argwaan en achterdocht een relatie hebt?
  • Jij leeft vanuit positieve ervaringen en niet vanuit leegte?

Klinkt dit als een utopie?
Wij hebben gemerkt dat het voor iedereen mogelijk is als hij / zij bereid is naar zichzelf te kijken en positieve veranderingen durft aan te gaan.

 

De ervaringen van gisteren geven vandaag de keuze voor een nieuwe morgen.