Seksverslaving komt steeds vaker voor en is nog steeds een taboe. Er bestaan nog veel misvattingen en vooroordelen over deze vorm van verslaving.

Onderzoek toont aan dat 95% van deze verslaafden mannen zijn. Waar seksverslaafden vroeger op zoek moesten naar winkels met “vieze boekjes”, hebben zij nu porno binnen enkele muisklikken op het computerscherm. Mensen zijn mobieler waardoor prostitutiebezoek of een seksafspraak op een parkeerplaats veel eenvoudiger is.

Verslaafden worden steeds stiekemer, gaan liegen en vluchten in het verslaafde gedrag. Zij sluiten hun ogen voor de gevolgen van hun verslaving en willen niet weten welke prijs ze uiteindelijk moet betalen. Het sociale leven, relaties, werk, hobby’s, werkelijk waar alles heeft te lijden onder de verslaving.

Wat is seksverslaving?

Een seksverslaafde heeft een dwangmatige en stijgende behoefte aan seksuele activiteiten. Dit leidt meestal niet tot intimiteit en bevrediging, maar wel tot problematisch gedrag. Schaamte, geheimhouding en schuldgevoelens zijn vaak een onderdeel van de problematiek. Een seksverslaafde zal zijn probleem vaak voor zich houden waardoor de problemen niet worden onderkend.

Symptomen seksverslaving

De symptomen van een verslaafde zijn:

  • het eigen seksuele gedrag niet meer onder controle kunnen houden
  • het moeilijk vinden om het dwangmatig seksuele gedrag te stoppen
  • doorgaan met dingen die een hoog risico met zich meebrengen
  • negatieve gevolgen ervaren in het dagelijks leven als gevolg van het seksuele gedrag
  • relaties en belangrijke taken verwaarlozen
  • het seksuele gedrag gebruiken als een drug
  • sterk wisselende stemmingen hebben
  • veel tijd verliezen door het seksuele gedrag

Hulp bij seksverslaving

STOP je verslaving NU! werkt volgens een doelgericht en praktisch vierstappenplan. De uitvoering van het plan brengt bewustwording van je eigen gedrag, maakt het je makkelijker om nieuwe keuzes te maken, vergroot je zelfwaardering en doorbreekt je verslaving.

Is seksverslaving onomkeerbaar? NEEN, deze verslaving is te stoppen! Klik hier en neem direct contact met ons op.

Voor jou als hoogopgeleide is “praten en denken over” geen probleem. Maar om te komen tot voelen en doen heb je ondersteuning nodig. STOP je verslaving NU! biedt deze ondersteuning.

Nieuwe keuzes openen nieuwe wegen, als ware dat je een nieuw spoor gaat volgen. Door de wissel om te zetten kom je op een nieuw spoor. Als jij wilt veranderen, coachen wij jou in jouw veranderingsproces.

Tijdens dit proces is er, indien nodig, ook aandacht voor jouw partner, gezin, werk en het opbouwen en onderhouden van relaties.

 

Test hier of je in meer of mindere mate seksverslaafd bent. Er wordt een naam gevraagd bij het opstarten van de test. Dat is alleen voor het starten van de test en wordt verder niet bewaard.

Klik hier en neem direct contact met ons op.