Je zit al snel uren achter je scherm om aan iedereen te laten weten wat je doet. In de laatste jaren is de social media steeds belangrijker geworden om eenvoudig in verbinding te staan met iedereen. Je hebt veel vrienden en contacten via Facebook, LinkedIn of Twitter. Gaat je wekker dan pak je meteen je smartphone om te zien wat je allemaal gemist hebt. En je laat aan de wereld weten dat je wakker bent geworden.

Je staat er nog niet eens bij stil wat je allemaal doet. Je partner of ouders zeggen wel eens: “Moet je nu alweer kijken of er een bericht is?” Ja, dat moet! Op je werk krijg je commentaar dat je je telefoon eens los moet laten. Maar lukt dat?

Wat is social media verslaving?

Het dwangmatig in contact moeten blijven met je vrienden, moeten weten wat zij doen, moeten vertellen wat jij doet, zijn kenmerkend voor social media verslaving. Je gebruikt het niet alleen als noodzaak of amusement, maar het komt voort vanuit een innerlijke drang.

Symptomen social media verslaving

De gevolgen van steeds dwangmatiger handelen zijn:

  • steeds minder bewegen
  • steeds slechter slapen
  • steeds minder echt contact hebben met anderen
  • meer spanning voelen en stress ervaren
  • minder interesses hebben voor offline bezigheden
  • social media gebruiken op gevaarlijke plekken, zoals in het verkeer
  • problemen ervaren om offline te gaan, tijdens bijvoorbeeld het eten of een feestje
  • geen uiting durven geven aan het eigen gevoel
  • veel vrienden hebben, maar niemand weten te bellen als hulp echt nodig is

Hulp bij social media verslaving

Is bovenstaande herkenbaar en wil je zo niet doorleven? STOP je verslaving NU! werkt volgens een doelgericht en praktisch vierstappenplan. De uitvoering van het plan brengt bewustwording van je eigen gedrag, maakt het je makkelijker om nieuwe keuzes te maken, vergroot je zelfwaardering en doorbreekt je verslaving..

Voor jou als hoogopgeleide is “praten en denken over” geen probleem. Maar om te komen tot voelen en doen heb je ondersteuning nodig. STOP je verslaving NU! biedt deze ondersteuning.

Als jij je social media verslaving wilt ombuigen, coachen wij jou in jouw veranderingsproces. Nieuwe keuzes openen nieuwe wegen, als ware dat je een nieuw spoor gaat volgen. Door de wissel om te zetten kom je op een nieuw spoor. Klik hier en neem direct contact met ons op.

Tijdens jouw proces is er, indien nodig, ook aandacht voor jouw partner, jouw gezin, jouw werk en het opbouwen en onderhouden van jouw relaties.

Klik hier en neem direct contact met ons op.